Track & Trace
zoals jij het wilt

Bestaat het nog niet? Dan maken we het!

X
GPS tracker Rittenregistratie

Wijzigingen in de bijtelling en hoe voorkom je extra kosten?

Bijtelling voor het jaar 2022

Geschreven door: Michael Gorseling op 11-12-2021

Verhoging bijtellingen in 2022

Ga jij in 2022 een zakelijke auto aanschaffen en wil je die ook privé gebruiken? Dan zal je in aanraking komen met de bijtelling. In dit artikel lichten we graag toe hoe het werkt en welke veranderingen er plaats zullen vinden in 2022.

 

Wanneer jij een zakelijke auto ook voor privégebruik gaat inzetten, moet je bijtelling betalen. Dit is voor velen niet onbekend, maar de
hoeveelheid bijtelling wisselt. Per jaar is het toegestaan om met de zakelijke auto 500 kilometer privé te rijden. Voor alle kilometers erboven moet je bijtelling betalen. Momenteel is het standaardtarief voor auto’s met een brandstofmotor 22% van de cataloguswaarde. De cataloguswaarde van jouw voertuig is dus hierbij leidend en bepaalt welk bijtellingstarief er voor jou geldt.

Elektrisch rijden stimuleren

Vanwege de hoge bijtelling op auto’s met een brandstofmotor, overwegen steeds meer mensen om elektrisch te gaan rijden. Het is ook een goede stimulans, want de bijtelling voor elektrisch rijden ligt namelijk op 12%. Dat is financieel vele malen aantrekkelijker dan de 22% bijtelling voor de auto’s met een brandstofmotor. Het maximumbedrag van de cataloguswaarde waarvoor die 12% geldt is €40.000. Voor alles wat er boven deze waarde ligt, wordt er 22% bijgeteld. De bijtelling staat voor vijf jaar vast nadat de auto voor het eerst op naam is gezet. Na die periode bepaal je het bijtellingspercentage op basis van de geldende regels op dat moment.

Bijtelling in 2022

Het kabinet heeft de bijtelling voor 2022 van de elektrische auto’s verhoogd naar 16%. De maximum cataloguswaarde is verlaagd naar €35.000. Voor het bedrag erboven blijft de percentage van 22% gelden. Deze verandering geldt voor de elektrische auto’s die na 1 januari 2022 op naam worden gezet. Het standaard tarief voor voertuigen met brandstofmotor blijft op 22% van de cataloguswaarde.
Met onze rittenregistratiesysteem voorzie je jouw voertuig van een geautomatiseerde track en trace GPS-unit

Rittenregistratie

Extra kosten wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Dat snappen wij. Gelukkig zijn er manieren om extra kosten te voorkomen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van rittenregistratie. Rittenregistratie is een geregistreerd overzicht van alle gereden kilometers die je per jaar maakt. Als de Belastingdienst jouw ritgegevens opvraagt, kun je het inzichtelijk maken aan de hand van de rittenregistratie. Zo kan je in het overzicht aangeven hoeveel zakelijke en privékilometers jij gemaakt hebt. Handig en tijdbesparend. Ook handig voor de reisvergoeding.

Onze oplossingen

Met onze online rittenregistratie kun je gemakkelijk je privé en zakelijke kilometers scheiden. Met onze rittenregistratiesysteem voorzie je jouw voertuig van een geautomatiseerde track en trace GPS-unit. De BCN Tracer I/ER/ERC zijn volgens de eisen van de belastingdienst en voorzien van een keurmerk. Onze oplossing genereert kilometerregistratie aan de hand van je locaties. Zo voorkom je samen met BCN Tracer extra kosten aan de bijtelling.

Meer weten?

Wil je graag in control zijn over jouw zakelijke- en privé kilometers met rittenregistratie? Bekijk alvast deze pagina over het tracken van GPS bij voertuigen of neem vrijblijvend contact met ons op. Dan vertellen we je alles over de mogelijkheden voor jou of jouw organisatie. Mail naar info@bcntracer.nl of bel naar +31316282556.

Chat openen
1
Welkom bij de chat van BCN
Hey, kan ik je ergens mee helpen?